The Sandbox, dünyadaki kullanıcılarına 1 ton fiziki baklava ödülü gönderdi

The Sandbox, ödüllü "Paylaşım ve Dayanışma Ayı" etkinliğinde görevlerini tamamlayan dünyadaki kullanıcılarının adreslerine baklava ödüllerini ulaştırdı

The Sandbox, dünyadaki kullanıcılarına 1 ton fiziki baklava ödülü gönderdi

Dünyanın en büyük metaverse platformu The Sandbox, geçen ay gerçekleştirdiği ilk Uluslararası Ramazan Etkinliği olan "Paylaşım ve Dayanışma Ayı" (Month of Sharing) ile kullanıcılarına unutulmaz bir deneyim yaşattı. Bu özel etkinlik kapsamında, kullanıcılara verilen üç görevi başarıyla tamamlayanlar, fiziksel baklava ödülüne layık görüldü. The Sandbox, Hafız Mustafa ile gerçekleştirdiği yaklaşık 1 ton baklava anlaşmasıyla, dünya genelindeki kullanıcılarına özel ambalajlar içinde baklavalarını ulaştırdı.

Türkiye'deki oyun stüdyoları UGC90, Hungri Games ve Wolves Stüdyo tarafından geliştirilen deneyim alanlarıyla hayata geçen Ramazan Etkinliği, üç ana bölümden oluşuyordu. İlk bölümde, Sosyal Deneyim Merkezi'nde Ayasofya Camii kullanıcıları ağırlıyor ve özel bir Ramazan deneyimi sunuyordu.

İkinci bölümde, kullanıcılar 17. yüzyıl Osmanlı dönemini canlandırıyorlardı. Mehter takımının ihtişamı ve Sultanahmet Camii gibi önemli mekanların da yer aldığı bu bölümde, kullanıcılar Hacivat ve Karagöz görevlerini yaparak Ramazan şenliklerini metaverse deneyimiyle yeniden yaşadılar.

Üçüncü bölümde ise Sahur Etkinliği gerçekleşti. Kullanıcılar, davulcu tarafından uyandırılıp bir galeriye yönlendirildi ve davullarla insanları sahura kalkmaları için uyandırma görevini üstlendiler. The Sandbox Metaverse'ündeki kullanıcılar, bu seyahatlerinde adeta bir zaman yolculuğuna çıktılar.

Etkinlikte yer alan üç bölümdeki tüm görevleri başarıyla tamamlayan kullanıcılar, ödül sandığının içindeki birbirinden değerli ödülleri kazandı. En dikkat çeken ödüller arasında geleneksel tatlımız baklava, toplam 100 bin SAND'lık ödül havuzu veya Turkishverse'ten arsa alımı için whitelist hakkı ve Ramazan hatıra NFT’si öne çıkıyordu. Özellikle Arap ülkelerindeki kullanıcılar, The Sandbox’ın özel kutusundaki fiziki baklava hediyesine büyük ilgi gösterdi.

Türk oyun geliştiricileri UGC90 ve HungriGames’inTheSandbox‘ın ‘Ramazan Etkinliği’ için geliştirdiği metaverse deneyimleri, dünyada adından söz ettiren yerel oyun stüdyolarının metaverse ve Web3 alanında kendilerini göstermelerini sağladı.

,Hibya Haber Ajansı