Şanlıurfa'da "Dünya Tütünsüz Günü" etkinliği düzenlendi

ŞANLIURFA- 31.05.2023 - HİBYA - Şanlıurfa'da 31 Mayıs Günü Dünya Tütünsüz Günü'ne dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullanan kişilere tütün ürününü bırakmaları yönünde bilinçlendirmek ve sağlıklı yaş

Şanlıurfa'da

Bu etkinlikler çerçevesinde Şanlıurfa kent merkezinde vatandaşların yoğun kullandığı bir AVM’ nin giriş katında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay Şanlıurfa şubesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve sosyal işler Başkanlığı ile koordineli olarak stant çalışması yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla kurulan stantlarını ziyaret ederek karbonmonoksit ölçümü yaptırdı.Vali Ayhan, “Tütün bağımlılığının gölgesinde kalmayalım, sağlıklı bir dünyayı hep birlikte inşa edelim. ” dedi.

Vali Ayhan'a İl Sağlık Müdür V. Ögr. Üyesi Dr. Faruk Günak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz ve Şube Müdürü Habip İpar eşlik Etti.

İl Sağlık Müdürlüğünce 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında AVM'de yapılan stant çalışması sırasında vatandaşlara dağıtılan broşürler eşliğinde öncellikle tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar konusunda bilgilendirilmede bulunuldu, sigara bırakma polikliniklerinin tanıtımı yapıldı ve karbonmonoksit ölçümleri yapıldı. 

31 Mayıs 2023 Dünya Tütünsüz Gününde; tütün üretiminin verimli tarım arazilerine yaptığı olumsuz etkilerin yanı sıra tüketilen suyun miktarının kuraklığa olan etkisine de dikkat çekilerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından kalem ve tohum dağıtımı yapıldı.

 

,Hibya Haber Ajansı