Piyasa gündemi

Fed Başkanı Powell cuma günü faiz artışlarının ekonomi için acı verici olabileceğini ve eylül ayındaki faiz artışının verilere bağlı olacağını ifade etti.

Piyasa gündemi

Fed Başkanı Powell cuma günü faiz artışlarının ekonomi için acı verici olabileceğini ve eylül ayındaki faiz artışının verilere bağlı olacağını ifade etti. Powell’ın mesajları sonrasında küresel risk iştahının zayıflama kaydettiği ve hisse piyasalarında satışların derinleştiği görüldü. Ekonomik veri akışları ve merkez bankalarına dair beklentiler risk iştahını şekillendirmeye devam edecektir. Yurt içinde ise yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı olacak. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta
•    10:00 Türkiye – Ekonomik Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole'deki konuşmasında kısıtlayıcı para politikasının bir süre daha devam edeceğini ifade etmesi ve erken gevşemeye dair uyarıda bulunması sonrasında ABD borsaları öncülüğünde küresel hisse piyasalarında satışlar hız kazandı. BIST-100 Endeksi ise cuma gününü yurt dışından ayrışma göstererek %0,30 oranında yükselişle 3.146,10 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %3’leri aşan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah da satıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,17 – 18,18 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,18’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi’nde son günlerde artan gün içi volatilite ve teknik indikatörlerdeki negatif uyuşmazlıklar dikkat çekiyor. Yurt dışında devam eden zayıf seyre bağlı olarak endekste yaşanabilecek geri çekilmelerde ağustos başından itibaren etkili olan yükseliş kanalının alt bandının bulunduğu 3.122 ile 3.100 seviyesi kısa vadeli ilk önemli destek noktalarıdır. Bu seviyeler altındaki kapanışlarda satıcılı seyrin devam edebileceğini düşünüyoruz. Bu durumda 3.056 – 2.996 ve 2.924 seviyeleri gündeme gelebilir. Ağustos ayı içerisinde yaşanan güçlü yükselişlerin ardından olası düzeltmelerin sert gerçekleşebileceği ve panik satışlarının etkili olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Endekste pozitif ayrışma eğiliminin sürmesi halinde 3.188 üzerinde 3.200 – 3.250 aralığı direnç olarak izlenebilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı