Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri deprem bölgesinde etkin görev alıyor

AFYONKARAHİSAR – 06.03.2023 – HİBYA - Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatlarıyla deprem bölgesine hareket eden İl Özel İdaresi ekipleri, Yol ve Ulaşım Müdürü Faik Karakoç koordinatörlüğünde, deprem bölgesi

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri deprem bölgesinde etkin görev alıyor

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatlarıyla deprem bölgesine hareket eden İl Özel İdaresi Ekipleri, Yol ve Ulaşım Müdürü Faik Karakoç koordinatörlüğünde, deprem bölgesinde enkazların temizlenmesi ve güvenli çadır ve konteyner kentlerin inşa edilmesinde görev alıyor.

Hatay ve Adıyaman Valilikleriyle koordinasyon kurarak, ilgili bölgelerde kurulacak olan çadır ve konteyner yaşam alanlarının zeminlerinin hazırlanmasında rol alıyorlar. Adıyaman’da 4 adet konteyner kent sahası düzenlemesi ve Hatay’da 1200 konteynerden oluşacak olan büyük bir konteyner kent sahasının zeminlerinin düzenlenmesini sağlayan ekipler, aynı zamanda bölgede yürütülen diğer yardım faaliyetlerine de katkı sağlıyor.

Bölgede ihtiyaç duyulan tüm alanlarda etkin vazifeler üstlenen Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri, deprem bölgesine intikal ettirilen iş makinaları ile faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca yine bulundukları illerin Valilikleri ile koordinasyon kurarak bölgede ihtiyaç duyulan tüm yaşam malzemeleri için Afyonkarahisar Valiliği, AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışan ekipler, gerekli ihtiyaç malzemelerinin temini için şehrimizden gidecek yardımların organizasyonuna da katkı sağlıyor.

Hibya Haber Ajansı