Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların dördüz yavrusu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sudan gezisinde hediye edilen ve Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda yaşayan Sultan ile Sudan isimli aslanların dördüz yavruları oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların dördüz yavrusu oldu

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla 4 yıl önce Sudan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El Beşiri tarafından kendisine hediye edilen ve bakımı için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Doğal Yaşam Parkı’nda getirilen iki dişi iki erkek 4 aslandan Sudan doğum yaptı. İki dişi iki erkek olarak doğan dördüz yavruların ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Yavru aslanların isimleri doğal yaşam parkı ziyaretçileri belirlenecek

Sürekli gözetim altında olan ve anneleri tarafından bakılan 1 buçuk aylık yavru aslanlar için Doğal Yaşam Parkı’nda tanıtım programı yapıldı. Programda yavru aslanlar yeni doğan ceylanla beraber insanlarla tanıştı. Özellikle çocuklardan büyük ilgi gören yavru aslanların isimleri Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edecek vatandaşlarla yapılacak anketle belirlenecek.

Şahin: aslanlarımıza iyi bakılıp mutlu olunca dördüzleri oldu

Tanıtım programında yeni yavrular için açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Doğal Yaşam Parkı’nın Avrupa ve dünyada sayılı doğal yaşam merkezlerinden birisi olduğunu aktardı. Aslanların rahat ve sağlıklı yaşamaları için bütün imkanların sunulduğunu söyleyen Başkan Fatma Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün hayvanlar bize emanet. Burada bütün hayvanları iyi şekilde yaşatmamız ve mutlu etmemiz gerekiyor. Hayvanlar mutlu olunca buraya gelen ziyaretçi sayılarımız da artıyor. Yıllık 5 milyon kişi burayı ziyaret ediyor. 4 yıl önce Cumhurbaşkanımızın Sudan ziyaretinde aslanlar hediye edildiğinde en iyi bakılacak yer olarak burayı gördüler. Aslanlara çok güzel bakıldı. Bilim insanları hayvanların mutlu olduğunda doğurganlık oranlarının arttığını söylüyor. Aslanların bilimsel olarak 1 veya 2 yavrusu olur ama bizim daha önce yaşadığımız gibi aslanlarımıza iyi bakılıp mutlu olunca dördüzleri oldu.”

Artık Gaziantep’e gelmek için bir neden daha var

Konuşmasında yaşam parkında 350 türden 7 bin 500 canlının mutlu ve iyi bakım şartlarında yaşadıklarına değinen Başkan Şahin, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Hayvanı, doğayı sevmek bizim için çok önemli. Bu işi iyi yapan arkadaşlarımız var. Burada sevildiği hissettiği için çok mutlu bir ortam var. Artık Gaziantep’e gelmek için bir neden daha var. Öncesinde Sudan Cumhurbaşkanı’nın hediye ettiği aslanları görmeye gelenler şimdi de onların evlatlarını görmeye gelecekler. İsimler için sosyal medyada anket yapacağız.” 

,Hibya Haber Ajansı